úterý 1. ledna 2013

Novoroční zvyklosti...


...jsou,  po léta stejné. Ráda se ráno probouzím v čistých peřinách, 
No a po probuzení snídám chlebíčky z loňského roku :oD ...tyhle jsou ještě ve fázi výroby, chybí šunka, vajíčko, nějaká ta zelenina ale hlavně strouhaný sýr, který stihne do rána krásně okorat:o)))



 Potud novoroční zvyky oblíbené,  ty na které se těším.
Události, které se první den letošního roku se tak nějak nevyvedli, snad nebudou přetrvávat. Snad se nestanou novou tradicí. Taková by byla nežádoucí. Vím, dějí se i horší věci.
Nás rozladili ucpané nosy...rýma u mě lehčí forma, hůř je na tom můj muž :oD....ale fakt !
Dalším "prima" bodem dne, byl fakt, že se nám rozbila pračka...chjo.

A když už bylo  půl hodiny před závěrem dne ...a zdálo se, že pověstné " do třetice" nezafunguje,  tak  zazvonil telefón.
Zvykneme takové hovory mívat dost často. Je  tak požádováno aby můj muž pokaždé řešil jednu a tu samou věc.( včetně požadovaných finančních  částek různých výšek).  Na obhajobu svého muže pravdivě pozamenám, že ji už řešil, dokonce písemně tam všechny vyžádané rady jsou sepsány.  No ale proč si přečíst mail, když stačí vyťukat číslo, že je noc a mému muži není třicet asi neušlo nikomu,  kdo ho zná až na osobu blízkou, že? Fakt, že ráno vstávám do práce  v krásných 4:40 je už úplně šumafuk.

A tak, když jsem se zamyslela nad bilancí loňského roku, dokonce těch předešlých a snažila se tím dojít k mému osobnímu posunu k tomu abych byla lepší žena, matka, manželka a tak vůbec lepší člověk, dospěla jsem po onom půlnočním hovoru plném emocí k jednomu možná až příliš černobílému předsevzetí ...a to těsně před druhou hodinou ranní....ale budu se  toho držet : vy všichni lidé dobré vůle,  máte  u nás dveře otevřené...(to, že především dveře do našich srdcí, nemusím myslím zdůrazňovat)... no a vy ostatní, táhněte !...i kdyby to mělo bolet.

A ještě jedno možná trošku komické předsevzetí, zejméa s ohledem k výši mého věku ..učit se novému :o)

6 komentářů:

  1. Takže můžu přijít na panáka, jo??? :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ať jste brzy zdraví a předsevzetí to jsou fakt dobrá :) on si k tomu musí dojít každý člověk sám, mnohdy i tvrdou zkušeností (myslím k té druhé půlce prvního předsevzetí).

    Opatrujte se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věř mi nezvyknu dělat unáhlené ani tak razantní předsevzetí ale čeho je moc tak toho je opravdu příliš. Je třeba chránit své zdraví, když už je nám víc než nad slunce jasné, že s rodinnými vztahy to prostě nefunguje. To jen ve skratce, trvalo to deset let než jsem k tomu dospěla.
      A děkuji a také přeji zdraví!!!!

      Vymazat
  3. a já taky můžu přijít?:-)

    OdpovědětVymazat